Lespakket: Slim met de ZonVakgebied: biologie, aardrijkskunde
Deelgebied: gezondheid
Doelgroep: groep 1 t/m 8
Benodigdheden: geen
Producent: KlasseTV | bekijk meer lespakketten van KlasseTV

Inhoud:

Je beschermen tegen de zon is belangrijk: voor nu én later. Het lespakket ‘Slim met de Zon’, dat door KWF Kankerbestrijding op KlasseTV wordt aangeboden, maakt kinderen hier op een verrassende manier van bewust. Voor iedere bouw zijn er op maat gemaakte lessen. Klik hier voor het lespakket.

Het lespakket is voor de groepen 1 t/m 8, uitgewerkt op drie niveaus; onderbouw (groep 1,2), middenbouw (groep 3,4,5) en bovenbouw (groep 6,7,8).
In de onderbouw leren kleuters over warmte, schaduw en zonnebrand. In de middenbouw leren leerlingen meer over huidtypen. En in de bovenbouw worden leerlingen opgeleid tot zonverkenners, waarbij zij hun school ‘zonproof’ gaan maken.
Voor de onder- en middenbouw bestaat het lespakket uit een video, een liedje, een praatplaat, een prentenboek, een spelletje: raad het geluid, een fotoboek en werkbladen. De inhoud van deze onderdelen is op verschillende niveaus uitgewerkt. Voor de bovenbouw is er een video, informatie over de huid, een praatplaat, informatie over het weerbericht, een bronnenbank, een quiz en werkbladen. Het lespakket bevat daarnaast handige downloads voor de leerkracht en informatie voor de ouders.

Een initiatief van KWF Kankerbestrijding
‘Slim met de Zon’ is onderdeel van de campagne ‘Smeren, Kleren, Weren’ van KWF Kankerbestrijding. Veel mensen weten dat te veel zon schadelijk kan zijn voor de gezondheid, maar men gedraagt zich hier niet altijd naar. Op korte termijn kan je je huid verbranden. Ernstige verbranding op jonge leeftijd verdubbelt de kans op melanoom, de ergste vorm van huidkanker. In dit lespakket wordt dit richting de leerlingen niet zo benoemd. De toon is: wie op jonge leeftijd leert om slim met de zon om te gaan, heeft daar levenslang profijt van!

Meer informatie over KlasseTV: Dé overzichtelijke portal met digitaal lesmateriaal
KlasseTV is een overzichtelijke internetportal met digitaal lesmateriaal voor alle groepen van het basisonderwijs. Het lesmateriaal van KlasseTV is afgestemd op het lesprogramma van de vijf grote educatieve uitgeverijen. Zij staan achter KlasseTV. KlasseTV biedt tevens innovatief, digitaal en thematisch lesmateriaal voor alle groepen in het basisonderwijs. Op KlasseTV vindt u ook diverse educatieve spellen met een overzichtelijke handleiding voor de leerkracht.

Tip: KlasseTV heeft een schoolkalender gemaakt. Deze kalender linkt door naar handige clips en lespakketten, die aansluiten bij de betreffende (feest)dagen. Download nu de kalender!

        
Lespakketportaal is onderdeel van
portalengroep.nl
Al het educatieve nieuws volgen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

home tabletportaal

Toon ook de tools van:

informatie over deze functie

Nieuws

twitterlinkedinPinterestLespakketportaal
Op het lespakketportaal vinden leerkrachten les- pakketten en lesbrieven voor het basisonderwijs. Al het lesmateriaal is gratis toegankelijk en eenvoudig te gebruiken. Wij wensen u veel plezier bij het gebruik van de educatieve pakketten!

twitterlinkedinPinterest

Een lespakket plaatsen?
Veel uitgeverijen en stichtingen ontwikkelen prachtig lesmateriaal, maar weten niet altijd de doelgroep leerkrachten primair onderwijs te bereiken. Als u een lespakket of lesbrief onder de aandacht wilt brengen, neem dan contact met ons op. Wij positioneren het graag voor u.